Title Image

Blog

Home  /  Περιποίηση   /  Ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας. Τελικά υπάρχει διαφορά;

Ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας. Τελικά υπάρχει διαφορά;

Οι ενυδατικές κρέμες είναι ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο στο τεράστιο βιβλίο που ονομάζεται ‘περιποίηση προσώπου’! Καθημερινά όλες μας ψάχνουμε αυτή την θαυματουργή κρέμα που θα ανανεώσει την επιδερμίδα μας, θα σβήσει τις λεπτές γραμμές, θα μας δώσει φως και… και… και…

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που ενώ λατρεύουν το Skincare, πιστεύουν ότι οι κρέμες ημέρας και νύχτας είναι μια τεράστια πλεκτάνη εφόσον είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα σε διαφορετική συσκευασία. Και αρνούνται να επενδύσουν σε μια κρέμα νύχτας εφόσον χρησιμοποιούν μια καλή ενυδατική κρέμα ημέρας.

Αυτό το άρθρο λοιπόν θέλει να ξεδιαλύνει το τοπίο και να εξηγήσει την διαφορά και την σημαντικότητα των δύο πιο σημαντικών Skincare items που υπάρχουν στο boudoir μας.

Οι κρέμες ημέρας συνήθως είναι αρκετά λεπτόρρευστες, για να μπορούν να εφαρμόζονται εύκολα και γρήγορα καθημερινά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάτω από το Makeup.

Ακόμη δεν περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην αντιγήρανση αλλά μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία.  Οι περισσότερες πλέον κρέμες ημέρας περιέχουν SPF για προστασία από τον ήλιο και την φωτογήρανση.

Αντίθετα οι κρέμες νύχτας έχουν πιο ‘βαριά’  σύσταση. Κατά τις βραδινές ώρες οι επιδερμίδα μας αναπλάθετε και ανανεώνεται γι’ αυτόν τον λόγο οι κρέμες νύχτας είναι πιο ενισχυμένες με αντιγηραντικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Δυστυχώς ή ευτυχώς λοιπόν, η κρέμα νύχτας δεν είναι κόλπο των marketers αντίθετα έχει λόγο ύπαρξης και θα πρέπει όλες να την εντάξουμε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, ιδιαίτερα εάν έχουμε περάσει την ηλικία των 28-30 ετών.

Sorry, the comment form is closed at this time.