Title Image

Blog

Home  /  Περιποίηση   /  Κι όμως οι beauty gurus ξυρίζουν το πρόσωπο τους!

Κι όμως οι beauty gurus ξυρίζουν το πρόσωπο τους!

Όταν πριν από 3-4 χρόνια οι Beauty gurus ανά τον κόσμο άρχισαν να παραδέχονται ότι ξυρίζουν το πρόσωπο τους, όλες οι γυναίκες σοκαριστήκαμε και πιστέψαμε ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά τραβηγμένα trends που υιοθέτησε η Beauty κοινότητα για να μας σοκάρει και να κερδίσει views.

Έχοντας πλέον περάσει αρκετός καιρός από την φρενίτιδα φαίνεται τελικά ότι αυτό το trend δεν έγινε τυχαία η συνήθεια όλων των Makeup junkies.

Τι προσφέρει λοιπόν το facial shaving;

1) Αρχικά το προφανές! Σας απαλλάσσει από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στον λαιμό σας. Βοηθά να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό χνούδι και κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει και να είναι πορσελάνινο και να ακτινοβολεί. Όσες γυναίκες το δοκίμασαν λάτρεψαν το πόσο αψεγάδιαστη δείχνει μετά η εφαρμογή του make up.

2) Απολέπιση! Το επόμενο πλεονέκτημα για το οποίο έγινε γνωστό το facial shaving είναι η συνεχής απολέπιση του προσώπου! Οι beauty gurus υποστηρίζουν ότι μακροπρόθεσμα όλη αυτή η διαδικασία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες για την επιδερμίδα καθώς μειώνουν την όψη των πόρων και των λεπτών γραμμών.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσω για το facial shaving;

Εδώ οι γνώμες διίστανται.

Υπάρχουν κάποιες YouTubers που υποστηρίζουν ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικό ξυραφάκι, αυτό δηλαδή που χρησιμοποιούμε στα πόδια μας, με τις πολλές λεπίδες και στο πρόσωπο σου, αρκεί να είναι φυσικά καινούργιο και να ξυριστείς με την φορά που βγαίνουν οι τρίχες.

Και υπάρχουν και κάποιες gurus που υποστηρίζουν ότι το facial shaving πρέπει να γίνεται μόνο με ξυραφάκια μονής λεπίδας. Τα γνωστά σε όλες μας trimmers που χρησιμοποιούμε συνήθως για να καθαρίσουμε τα φρύδια μας.

Εμείς λοιπόν κάναμε την έρευνα μας και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την δεύτερη μέθοδο με τα trimmers της εταιρείας Superdrug και λατρέψαμε πραγματικά το αποτέλεσμα!

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν η εξής:

Σε καθαρό πρόσωπο, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, κάναμε μια ελαφριά απολέπιση και κατόπιν το στεγνώσαμε με μια καθαρή πετσέτα.

Με μικρές κοφτές κινήσεις και τεντώνοντας την επιδερμίδα μας, αποτριχώσαμε την περιοχή του πάνω από το άνω χείλος και τα ζυγωματικά μας.

Όταν ολοκληρώσαμε το shaving απλώσαμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να επανέλθει και όλη την υπόλοιπη μέρα ψεκάζαμε σε τακτά διαστήματα με το αγαπημένο μας Evian.

Το χνούδι μας εμφανίστηκε μετά από περίπου 20 μέρες και οι τρίχες δεν ήταν πιο σκούρες ή πιο άγριες όπως φοβόμασταν.

Δεν συνιστούμε όμως να δοκιμάσετε το facial shaving σε περιοχές του προσώπου που έχετε άγρια τριχοφυΐα. Επίσης εάν είστε κάτω των 18 πρέπει αν συμβουλευτείτε δερματολόγο ή τους γονείς σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης.

Sorry, the comment form is closed at this time.